30 Aralık 2008 Salı

TAVUKLU KAPUSKA


Malzemeler

Ufak lahana
Kuşbaşı doğranmış tavuk
1 adet soğan
Yarım kaşık salça
1 domates
Sıvı yağ
Tuz, karabiber

Tekrar merhaba..

Kapuska çok sevdiğim ve bir o kadar da faydalı yemeklerden biri.. Soğuk kış günlerinde de üzerine serpiştirdiğiniz biberle içinizi ısıtan bir yemek..

Kapuska için kullandığım tavukları daha önceden başka bir yemek için kavurmuştum ve buzluğa atmıştım. Daha önceleri kıymalı yaptığım kapuskayı tavukla denemek istedim. Eğer evde düdüklü tencereniz varsa kavrulmuş tavuk ve diğer malzemelerin hepsini koyuyoruz ve yaklaşık yarım saat sonra kapuskamız pişmiş oluyor. Oldukça basit.. Fakat evde düdüklü tenceremiz yoksa aşağıdaki adımları izlememiz gerekecek.

Önce 2 tane kuşbaşı doğranmış göğüs tavuğu az suyla, suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Daha sonra yağımızı ve doğranmış soğanımızı ekliyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra hafif sulandırdığımız salçamızı, rendelemiş domatesimizi, tuzumuzu ve isteğe göre biberimizi koyuyoruz. Harç oluştuktan sonra ufak doğranmış lahanaları ekleyip biraz kavuruyoruz. En son lahanaların cok hafif üstüne geçecek kadar su ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Lahanalar yumuşayınca pişmiş demektir:)

Bence kış günlerinin vazgeçilmez yemeği.. Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Daha önce etlisini denemiştim ama tavuklusu da çok güzel oluyormuş. Özellikle benim hanım yapınca :)

    YanıtlaSil