28 Aralık 2008 Pazar

MANTI TARİFİ


Merhaba..

Ben İpek Uzuner.. Yaklaşık 5 aydır evliyim.. Yaklaşık 5 aydır da yemek yapıyorum:) Evlenince iş başa düştü:)

Sanırım ben doğuştan aşçıyım sadece geç farkettım (biraz iddialı oldu farkındayım) Yaptığım yemekleri ve tadları sizlerle paylaşacağım..

Evet oldukça kolay bir mantı tarifi...

Malzemeler:


HAMUR
3 bardak un
Yaklaşık 2 kahve fincanı su (hamura göre ayarlanabilir)
1 yumurta
1 cay kaşığı tuz


İÇ MALZEME


200 gr kıyma
1 soğan
Tuz, karabiber, nane

SOS


Yarım kg yoğurt
3 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı tereyağ
Yarım yemek kaşığı salça
Pulbiber


Öncelikle derince bir kaba 3 bardak unu döküyoruz, yanına yumurtasını suyunu ve tuzunu ilave ettikten sonra yoğurmaya başlıyoruz. Mantının hamuru oldukça sert bir hamur oluyor. Ve ilk başta hamur sankı toparlanmayacak gibi gelse de bir süre yoğurduktan sonra kendıne geliyor. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurun üstünü kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Daha sonra içi için gerekli malzemeleri iyice yoğurduktan sonra tekrar hamurun başına geliyoruz.:)

Hamuru iki parçaya ayırdıktan sonra açmaya başlıyoruz.. Arada hamurun altına un serpmeyi unutmadan (daha kolay açılıyor) acma işlemi bittikten sonra hamuru ufak kare parçalara ayırıoruz. İçine iç malzemeyi kyup kapatıyoruz.. Bu işlem sırasında çabuk hareket etmek gerekıyor çünkü hamur kuruyabilir..

Daha sonra kapatılan mantılar 1 tatlı kaşığı tuz atılmış ve kaynamış suyun içine atılır. Piştikten sonra çukur tabaga alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt, salça sosu ve isteğe göre nane atılarak servis yapılır.


Afiyet olsun!










3 yorum: